20. maj 2021

DE's forventningsundersøgelse 2. kvartal 2021

Ejendomsmæglerne forventer, at prisstigningerne vil være mindre i løbet af det kommende år, end de er lige nu. Dermed tyder det på, at de kraftige prisstigninger, vi har set under corona-pandemien, løjer af, i takt med at samfundet åbner mere og mere.

Coronapandemien har haft stor betydning for boligmarkedet i Danmark. Vi har set stigende priser og kortere liggetider end normalt.

Nu viser Dansk Ejendomsmæglerforenings forventningsundersøgelse, at ejendomsmæglerne fortsat er optimistiske for det kommende år. Både hvad angår salgstider og hvad angår priserne.

Mæglerne forventer, at prisstigningerne vil være mindre i løbet af det kommende år end de er lige nu. Det er usædvanligt i forhold til tidligere undersøgelser, hvor mæglerne typisk er mere optimistiske på et års sigt.

  • I 2. kvartal 2021 forventer mæglerne fortsat højere priser og længere liggetider på enfamiliehuse, ejerlejligheder og sommerhuse.
  • Men til 1. kvartal 2022 – altså om et år – har mæglerne lidt lavere forventninger til både liggetid og priser.

Ejendomsmæglernes forventning for prisudvikling det kommende år flugter meget godt med befolkningens forventninger til markedet.

Dermed er forventningen hos ejendomsmæglerne, at de kraftige corona-prisstigninger løjer af.

Dette kan også læses på forventningen til udviklingen i liggetiden. Her forventer ejendomsmæglere i Region Hovedstaden, at pilen peger lidt op af det kommende år efter et kraftigt fald i liggetiden det seneste år.

Hele undersøgelsen

Se den samlede undersøgelse med ejendomsmæglernes forventninger til salgspriser og liggetider for det kommende år.

Forventningsundersøgelse 2. kvartal 2021

Om undersøgelsen

  • 341 respondenter fordelt over hele landet.
  • Undersøgelsen er blevet lavet siden 1. kvartal 2004.
  • Hvert kvartal siden 2004 har vi spurgt medlemmerne om deres forventning til udviklingen.