09. februar 2022

Boligkøbere bekymrede for stigende energipriser

Når folk er på jagt efter en ny bolig, fylder spørgsmålet om energipriser mere, end det gjorde tidligere. Det viser en ny rundspørge blandt beskæftigede i ejendomsmæglerbranchen.

”Hvor stort er energiforbruget?” og ”Hvilken varmekilde har boligen?” er spørgsmål, der oftere og oftere bliver stillet til åbent hus og fremvisninger af boliger. I hvert fald fylder emnet ’energipriser’ mere for boligkøbere for øjeblikket, end det gjorde tidligere. Det viser en rundspørge blandt DE panelet, der er foretaget i begyndelsen af februar 2022.

Selvom energikilder og energipriser fylder mere for boligkøberne, så er det ikke i særligt høj grad på baggrund af et klimahensyn. I rundspørgen, der er besvaret af 45 ansatte i branchen, har mere end 90% svaret, at boligkøbernes bekymring primært handler om privatøkonomi frem for klima.

I flere af besvarelserne bliver det uddybet, at det særligt er de stigende priser på el og varme, der optager køberne i øjeblikket. Alligevel fremhæver flere, at køberne giver udtryk for, at de gerne vil tænke på miljøet, men at de dog tænker på varmeudgiften, når det kommer til stykket.

En skriver yderligere: ”Vi oplever, at køberne bliver mere og mere bevidste om udfasningen af de fossile brændstoffer, og at opvarmning baseret på el bliver mere og mere foretrukket. Dernæst er mange købere af ejendomme med fjernvarme også blevet opmærksomme på, hvordan fjernvarmeværket fremstiller varmen”.

Om DE panelet

  • Panelet består af mere end 100 ansatte hos ejendomsmæglere landet over
  • DE’s kommunikations- og public affairs-afdeling sender løbende spørgeskemaer ud om aktuelle, politiske emner
  • Vil du være med i panelet? Det kræver blot, at du arbejder i en ejendomsmæglerforretning. Tilmeld dig her.