15. august 2024

Rekordhøjt optag på finansuddannelserne

I slutningen af juli fik tusindvis af danskere besked om de er blevet optaget på deres drømmeuddannelse. I DE har vi kigget nærmere på antal optagne på finansuddannelserne. I år er der sket en væsentlig stigning i antal optagne på finansuddannelserne, viser tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

013 220118 DE Kursus Sluseholmen

Natten til fredag d. 26. juli fik i alt 1.989 ansøgere beskeden om, at de er optaget på finansøkonomuddannelsen i hele landet. Tallet slår rekorden i højeste antal ansøgere til uddannelsen, og det gør finansøkonomuddannelsen til den 8. mest populære uddannelse. På samme tidspunkt fik i alt 866 ansøgere besked om, at de var optaget på finansbacheloruddannelsen. Det gør uddannelsen til den 14. mest populære i landet.

Begge tal afspejler en stor stigning i antal optagne, hvis man sammenligner med sidste års antal optagne. Sidste års optagne var nemlig på finansøkonomuddannelsen 1.545 og på finansbacheloruddannelsen 786. 

Se optagelsestallene her.

Fremtiden kalder på flere ejendomsmæglere

Som en del af begge uddannelsers opbygning, skal man vælge brancheretning på studiernes andet år. Ejendomshandel er én ud af fire studieretninger, de studerende skal vælge i mellem. Det er den retning, der åbner op for muligheden for at blive ejendomsmægler.

”Vi er meget begejstrede over, at der er sket en betydelig stigning i antal optagne på både finansøkonom og finansbachelor-uddannelsen. Jeg håber, at de positive tal smitter af så fremtiden byder på endnu flere dygtige og veluddannede ejendomsmæglere,” siger direktør for Dansk Ejendomsmæglerforening Ole Hækkerup.

Bliv ejendomsmægler

Du kan vælge flere veje for at blive ejendomsmægler. Både på finansøkonomuddannelsen, finansbacheloren og akademiuddannelsen i finansiel rådgivning.

Læs mere her