05. oktober 2020

Etik og adfærd i centrum

I DE arbejder vi meget med etik og faglighed i mæglerbranchen. Det gør vi naturligvis af hensyn til mæglerbranchens omdømme. Jo bedre omdømme, jo bedre forretningsmuligheder har vores medlemmer. Derfor har vi lavet et gratis e-learning-kursus i etik og adfærd.

En høj faglighed og et højt niveau af etik i branchen sikrer, at vores branche har et godt omdømme. Et godt omdømme er vigtigt for vores medlemmers forretningsmuligheder. Derfor har vi i DE indført nye normer om etik for medlemmer. De nye normer træder i kraft ved årsskiftet.

Det er ikke raketvidenskab, og vi har ikke opfundet den dybe tallerken igen eller skærpet de krav, vi hidtil har haft. Men håber er, at det nu bliver enkelt og klart for alle DE’s medlemmer at se, hvilke krav vi stiller til hinanden i branchen, og hvad vores omverden kan forvente af os.

For at sikre at alle er bekendt med de nye normer, har vi udviklet et gratis e-learning-kursus i etik og adfærd. Der er stor forskel på, om man handler med forbrugere eller ej, og derfor er der forskellige normer for hhv. bolig- og erhvervsmæglere.

Kurset viser, hvad det vil sige at handle etisk ansvarligt, og hvad man skal være opmærksom på i kundekontakten i forbindelse med ejendomsformidling. Der bliver præsenteret forskellige situationer, hvor man i rollen som professionel ejendomsmægler bliver bedt om at træffe det mest korrekte valg i forhold til en etisk og professionel korrekt adfærd. Selvom situationerne er beskrevet med udgangspunkt i ejendomsmæglerrollen, så er kurset og situationerne relevant for alle i branchen, der er i kontakt med kunder eller udfører arbejde for kunder.

Helt praktisk så består kurset af en række moduler. I hvert modul er der en indledning og derefter en række cases, som der skal tages stilling til. Som afslutning på hvert modul, skal du bestå en kort test, for at bestå det samlede kursus. 

Det tager cirka 5 kvarter at gennemføre kurset, og det tæller naturligvis som efteruddannelse. Hvis du arbejder i en DE medlemsvirksomhed og har kundekontakt, så finder du kurset i din kursusprofil på DE.dk under ”Mine kurser”. 

Normer og etik i branchen

Vil du vide mere om kurset i etik og adfærd?

Læs mere her